Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Eυκαιρία για το λαό

Ολα τα μέσα έχουν επιστρατεύσει οι δυνάμεις του συστήματος, με πρωταγωνιστές τα προπαγανδιστικά επιτελεία των δύο κομμάτων, που εναλλάσσονται στα κυβερνητικά έδρανα, προκειμένου να εμποδίσουν το λαό να δείξει μέσα από την κάλπη την αντίθεσή του στις αντιλαϊκές πολιτικές και σε αυτούς που τις εκπροσωπούν. Στόχος τους είναι να αποτρέψουν τη λαϊκή αντεπίθεση και να αξιοποιήσουν την κάλπη σαν εφαλτήριο για τη νομιμοποίηση στο λαό της νέας αντιλαϊκής επίθεσης, που είναι έτοιμη στα συρτάρια τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και έχει στην ούγια τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την οποία προπαγανδίζουν τα «παπαγαλάκια» της πλουτοκρατίας.

Πρώτος στόχος όλων αυτών είναι η αλλοίωση του λαϊκού κριτηρίου, ώστε να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση, όπως μεθοδεύεται με την ωμή και προκλητική παρέμβαση σειράς καναλιών και αρκετών δημοσιογράφων που κατευθύνουν το λαό στην αποχή από την εκλογική διαδικασία. Θέλουν να σπρώξουν μεγάλα τμήματα της νεολαίας στο βάλτο της αδιαφορίας και της περιφρόνησης στην αγωνιστική στάση.

Ο Κ. Καραμανλής με κάθε ευκαιρία προαναγγέλλει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με αιχμή τα βαρέα και ανθυγιεινά και την παράταση του εργάσιμου βίου, που θα είναι η πρώτη, μετά τις εκλογές, «μεταρρύθμιση». Επίσης, είναι έτοιμη μια νέα άγρια φοροεπιδρομή και νέες μειώσεις στα λαϊκά εισοδήματα. Στον ίδιο αστερισμό το ΠΑΣΟΚ που με τη χρήση κενών περιεχομένου συνθημάτων και το ψευδεπίγραφο δίλημμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» επιχειρεί να εκβιάσει τη λαϊκή ψήφο. Δεδομένη είναι η αποδοχή, και από τους δύο μονομάχους του δικομματισμού, των συστάσεων του ΔΝΤ, η επέκταση του εργασιακού Μεσαίωνα και η συμφωνία στους κανόνες της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και στη «στήριξη της επιχειρηματικότητας» με νέες φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην όξυνση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης για δευτερεύοντα θέματα, ώστε η συζήτηση και κατ' επέκταση η προσοχή του λαού να μη στραφεί στα κύρια, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεταξύ τους στρατηγική σύγκλιση και δε συμφέρει να βγαίνουν στο προσκήνιο, για να προχωρήσουν σε αυτή την κοινή τους πορεία όσο γίνεται πιο ανενόχλητοι μετά τις εκλογές. Είναι στο χέρι του λαού με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ να κάνει τις εκλογές μετερίζι του ταξικού αγώνα. Να δώσει την απάντηση που αρμόζει σε όσους συστηματικά τον κορόιδεψαν, τον εξαπατούν, του λένε ψέματα, σε όλους αυτούς που πρόδωσαν τους εργαζόμενους. Με το ίδιο νόμισμα να πληρώσει και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους και τον ΛΑ.Ο.Σ., έχοντας επίγνωση ότι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα δεν αποτελεί ούτε διαμαρτυρία, ούτε αντίσταση και οι δυνάμεις αυτές είναι εφεδρείες του συστήματος που καιροφυλακτούν να αρπάξουν τη λαϊκή ψήφο ως τρόπαιο των υπηρεσιών που προσφέρουν στο σύστημα.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει και μπορούν να δείξουν ότι αρνούνται να έχουν ως επιλογή τους το με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να βουλιάζει η ζωή τους στο βάλτο του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να επιλέξουν το δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να συμπορευτούν μαζί του στους αγώνες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ